Jet set

Pop-ikona Madonna ismijava papu Franju

Madonna (65) je u utorak na Instagramu predstavila svoju najnoviju duksericu na kojoj je izvezen lik pape Franje.

FOTO: IMDB
FOTO: IMDB

Nesvakidašnji dizajn modnog brenda “Seks” prikazuje papu Franju (86), koji ponosno nosi ogrtač s logom Madonne, sa plamenim krilima.

Dva uma iza njujorške etikete, Abel Cepeda Ljoka i Will Kowall, kažu za Page Six da je kreacija direktno inspirisana Madonninim kultnim citatom: “Voljela bih da vidim papu u svojoj majici”.

“Mi smo bukvalno najveći Madonnini fanovi, tako da nema veće časti od ovog trenutka. Madonna je jedna od najpoznatijih ikona svih vremena”, rekao je dizajnerski dvojac.

Madonnin modni izbor prati njenu želju da upozna vjerskog vođu 2022. godine, koja se još nije ostvarila.

“Zdravo @Pontifex Franjo – ja sam dobar katolik. Kunem se! Mislim, ne kunem se! Nekoliko decenija je prošlo od moje posljednje ispovijedi. Da li bi bilo moguće da se jednog dana nađemo i razgovaramo o nekim važnim stvarima?”, tvitovala je kraljica popa u to vrijeme.

Tokom godina postojale su ponovljene nedosljednosti između pjevačice “Like a Prayer” i Vatikana. Nakon što se Madonna vezala za krst i nosila krunu od trnja tokom nastupa u Rimu 2006. godine, Katolička crkva je njeno ponašanje ocijenila kao blasfemiju.

“Ovo je bogohulni izazov vjeri i skrnavljenje krsta”, rekao je sada pokojni kardinal Ersilio Tonini (†99) u ime tadašnjeg pape Benedikta XVI (†95), prenosi Evening Standard.„Trebalo bi da bude ekskomunicirana“, nastavio je Tonini.

Čak je i njen kontroverzni muzički spot iz 1989. za “Like a Prayer” Vatikan zabranio zbog gorućih krstova i erotskog prikaza Isusa. Papa Jovan Pavle II (†84) čak je ohrabrio njene fanove da bojkotuju njenu turneju “Blond Ambition”.

Prihvati notifikacije