Magazin

Ovo je najgora namirnica u salati: Svi prvo nju sjeckamo, a samo kvari ukus

Da li znate koju namirnicu bi trebali da izbjegavate u salatama?

FOTO: FREEPIK
FOTO: FREEPIK

Salata od povrća je ukusan obrok za doručak, ručak i večeru, ali da li znate koju namirnicu bi trebali da izbegavate u salatama?

Magda Gesler je otkrila svoju tajnu.

Poznata kuharica, već dugi niz godina savetuje šta, kako i kada da spremaju za jelo. Salata od povrća vam se čini banalnim receptom koji se „ne može pokvariti“? Možda ćete biti iznenađeni.

Salata od povrća prema Magdi

Magda je prije izvjesnog vremena predstavila svoj omiljeni recept za salatu od povrća. Sastoji se od kuhanog krompira, šargarepe, kiselih krastavaca, zelenog graška i , naravno , tvrdo kuhanih jaja . Tajna je da je ostavite u frižideru preko noći.

Postoji li nešto što nikada ne bi trebalo da dodamo u salatu? Prema Magdi, to je crni luk. Prema riječima kuharice, procesi koji se odvijaju u fermentacionom luku izazivaju da on emituje neprijatan miris, i može skroz pokvariti ukus salati, piše Krstarica.