Magazin

IDEJA ZA RUČAK Ovako ispecite ribu u rerni i nikada je više nećete spremati drugačije

Jednom kada ribu budete spremili na ovaj način zaboravićete na sve ostale recepte.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY
Ilustracija

Možda je pečenje ribe na roštilju najukusnije, ali ovakav način pečenja možete uvijek da primjenite u svojoj kuhinji.

Ribe kao što su brancin, orada, losos pa i losos pastrmka najsočnije su kada se ispeku u rerni.

Ribu možete peći u komadu, ali čini se da je još ukusnija ako vam u ribarnici isjeku ribu na filete. Stvar je svačijeg ukusa.

Pročitajte još

Potrebna vam je svježa riba, papir za pečenje, nekoliko začina i malo vremena.

Sastojci:

svježa riba ( po želji, brancin, orada, losos, losos -pastrmka)

maslinovo ulje

2-3 čehna bijelog luka

malo peršuna

so i biber

1 limun

Priprema:

Operite ribu koja treba da bude i očišćena (obično je čiste u ribarnici). Ukoliko riba nije isječena na filete, zasijecite je tri puta nožem sa obje strane.

Ribu premažite uljem, posolite je i pobiberite sa obje strane i unutra. Isjeckani bijeli luk pomješajte sa maslinovim uljem i limunovim sokom i time premažite unutrašnjost ribe, a može da se stavi i na gornju površinu. Ukoliko vam je ostalo limunovog soka i maslinovog ulja, slobodno prelijte ribu sa ostatkom.

Pecite ribu oko pola sata, zavisi od veličine ribe i jačine rerne, piše Ona.rs.

Prijatno!