Nutricionista Bruno Dela Vekija Fjakadori iz klinike CliNutri posebno ističe da je kombinacija šargarepe, pomorandže i đumbira izuzetno korisna za sve koji žele da očuvaju svoje zdravlje i vode računa o ishrani.
„Ovaj sok sadrži veliku količinu vitamina A i C, vlakana i antioksidanata. Vitamin A podržava vid i sprječava suhe oči, vlakna daju osjećaj sitosti, a vitamin C i antioksidansi se bore protiv štetnih efekata slobodnih radikala“, objašnjava stručnjak, piše Slobodna Dalmacija.
Zašto bi trebalo da ga probate
Šargarepa je skladište beta-karotena (provitamina A), jača imuni sistem i poboljšava boju kože.Đumbir je prirodna antibakterijska i antiinflamatorna komponenta koja pomaže varenju.Pomorandža i limun su bogati vitaminom C, povećavaju tonus i snagu.
Sok od šargarepe
Sastojci:1 šolja šargarepe (iseckane)1 pomorandža1/2 šolje đumbira1/2 limuna250 ml vode
Priprema:Oljuštite šargarepu, pomorandžu i đumbir.Stavite sve sastojke u blender i dodajte vodu.Blendajte dok se ne sjedine.Po želji, dodajte sok od limuna u čašu za blagu kiselost.Promiješajte i poslužite ohlađeno.