Zdravlje

Ova hrana spušta šećer u momentu: Jeftina je i dostupna svima

Doktorica Megi Pauers otkrila je koju hranu bi bilo dobro izabrati da bi šećer bio pod kontrolom.

FOTO: FREEPIK
FOTO: FREEPIK

Na prvom mjestu je lisnato, zeleno povrće, posebno špinat.

Takođe, prema riječima dr Pauers, dobro je jesti kupus, ali i namirnice bogate proteinima kao što su jogurt, svježi sir, jaja, nemasno meso i puter od kikirikija.

Pauers napominje da dijabetičari mogu da konzumiraju i voćnu vodu koju će sami pripremiti. U običnu vodu potrebno je dodati limun ili krastavac i ostaviti da odstoji 24 sata pre konzumiranja.

Podsjetimo, većina simptoma na početku bolesti nije vidljiva, a najčešći su žeđ, suha usta, nagli gubitak težine, učestalo mokrenje, pojačana glad, umor i iscrpljenost.