Kultura

Otvorena izložba 'Mostovi u BiH – biseri graditeljstva i simboli zajedništva'

U Muzeju Žitomislić u utorak navečer otvorena je izložba odabranih radova pristiglih na nagradni foto natječaj "Mostovi u BiH – biseri graditeljstva i simboli zajedništva".

FOTO: MUZEJ ŽITOMISLIĆ
FOTO: MUZEJ ŽITOMISLIĆ

Drugi po redu, nagradni foto natječaj, privukao je preko 61 fotografa koji su poslali preko 150 fotografija, od koji je 25 radova činilo ovu izložbu.

Pročitajte još

U obraćanju okupljenim gostima, prijateljima Muzeja i mnogobrojnim fotografima iz Mostara, Konjica, Sarajeva, Trebinja, Livna i drugih krajeva BiH, iguman manastira Žitomislić, arhimandrit Danilo Pavlović pozdravio je prisutne i zahvalio se svim koji su poslali svoje radove na nagradni natječaj.

Osvrćući se na Stari most kao čest motiv pristiglih fotografija, iguman je podsjetio da je manastir Žitomislić sagrađen (obnovljen) iste one godine kada je sagrađen i Stari most u Mostaru te se osvrnuo na simboliku ovogodišnje teme natječaja, poručivši da i Muzej Žitomislić predstavlja svojevrsni most koji je privukao sve ove autore i da je to dio njegove misije, priopćeno je iz Muzeja Žitomislić.

Direktorica Muzeja zahvalila je svim sudionicima natječaja te uručila plakete nagrađenim radovima.

Prvo mjesto osvojila je fotografija „Magla”, Marija Madune iz Mostara, drugo mjesto pripalo je fotografiji „Rimski most” Jovana Vidakovića iz Trebinja, dok je treće mjesto osvojila fotografija „Mostovi Konjica” Velida Gaule iz Konjica.