BiH

Oklopni transporteri stižu u Tuzlu! Mešalić: "Građani moraju biti sigurni"

“Vjerujem do petka da će u Tuzlu stići sva četiri oklopna vozila za potrebe MUP-a TK koja su stigla u Ploče.

FOTO: RTVTK
FOTO: RTVTK

Čeka se transportna dozvola kroz Hrvatsku i, nadam se da će već u utorak ili srijedu u Tuzlu stići dva oklopna vozila, a ostala dva u petak.

Inače, u okviru tehničke opreme MUP-a Tuzlanskog kantona, već nam je stiglo 26 vozila, od čega je 15 džipova”, kazao je za Politicki.ba direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman.

Kako je poznato MUP Tuzlanskog kantona nabavio je oklopna vozila marke Roshel Senator, proizvedena u kanadskoj kompaniji za proizvodnju oklopnih transportera.

Direktor Korman, potvrdio nam je da je u toku i realizacija nabavke oružja za potrebe Uprave policije MUP-a TK.

“Drago mi je da smo napokon uspijeli privesti kraju tender za nabavku oružja. Procedura je provedena po zakonu i što je najvažnije, imat ćemo policiju opremljenu na način kako to pozitivni propisi diktiraju”.

Sredstva za nabavku oklopnih i drugih vozila, te naoružanja i druge opreme za pripadnike MUP-a TK obezbjedili su bivša Federalna vlada i Vlada Tuzlanskog kantona.

Mahir Mešalić, zastupnik DF-a poručio je:

“Dugo smo čekali, započeli smo proceduru još dok sam bio u Skupštini TK. I evo dočekali smo, najmoderniji oklopni transporteri za MUP TK. Građani moraju biti sigurni”.

Prihvati notifikacije