BiH

Novi v.d. direktora Alen Pilav: Želim KCUS vratiti tamo gdje mu je mjesto

Zahvalio se na ukazanoj prilici, te istakao kako želi da KCUS ponovo bude centar gdje će pacijenti željeti da dođu da se liječe.

FOTO: PRINT SCREEN/SSST
FOTO: PRINT SCREEN/SSST

Alen Pilav danas je imenovan za vršioca dužnosti generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a u svom prvom obraćanju javnosti kao v.d. KCUS-a rekao je da ova zdravstvena institucija “otvara kapije” svim pacijentima, piše Dnevni avaz.

Pilav je istakao kako će pokušati vratiti sve ljekare i medicinsko osoblje koje je napustilo KCUS. Podsjetio je kako radi u ovoj zdravstvenoj instituciji od 1992. godine, s tim da je imao “malu pauzu.

“KCUS je moj dom 30 godina. Želio sam oduvijek da budem hirurg, takav mi je pristup i u radu. Trebamo gledati prema naprijed” rekao je Pilav.

Zahvalio se na ukazanoj prilici, te istakao kako želi da KCUS ponovo bude centar gdje će pacijenti željeti da dođu da se liječe. Želim KCUS vratiti tamo gdje mu je mjesto, kao jednoj od najboljih bolnica u regiji – naveo je Pilav.

Potom je uputio poruku pacijentima. U osnivačkom statutu piše da KCUS mora pružiti sve zdravstvene usluge svim pacijentima. To je moja želja kao ljekara, a sada i kao v.d. – otvaranje kapija u saglasnosti sa nadležnim službama.

Ovo je poziv pacijentima, nemojte sada svi navaliti (smijeh), ali trudit ćemo se… – poručio je Alen Pilav.

Podsjetimo, Upravni odbor KCUS-a na danas održanoj sjednici u Sarajevu smijenio je generalnu direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović i imenovao za vršioca dužnosti generalnog direktora ove zdravstvene ustanove doktora Alena Pilava.

Na sjednici održanoj 30. oktobra Upravni odbor je donio odluku o pokretanju postupka za razrješenje generalne direktorice KCUS-a prije isteka mandata jer, kako je navedeno, ne ispunjava više uvjete za direktoricu.

Prihvati notifikacije