BiH

Sindikat Saida Spiljka: "Kaznite Sebiju u protivnom će ovo postati pravilo određenih moćnika"

Sindikat nemedicinskih radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo uputio je pismo v.d. direktora KCUS-a Alenu Pilavu i predsjedniku UO KCUS-a Benjaminu Kulovcu o napadu na njihovog zaštitara Saida Spiljka.

FOTO:  BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
Ilustracija

Podsjetimo, navodno je Spiljka napala bivša direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović. Navodno ga je pljunula, vrijeđala i psovala mu. Spiljak kaže da se detalja ne sjeća zbog pretrpljenog straha.

Sebija Izetbegović je u svoju odbranu rekla da nije mogla sve to uradili za nekoliko sekundi.

Pročitajte još

Pismo Sindikata prenosimo u cijelosti:

“Cijeneći da je Said Spiljak radnik KCUS-a član našeg sindikata-Sindikat nemedicinskih radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo imamo zakonsku i moralnu obavezu da Vam se obratimo ispred Sindikata i u ime svih naših članova.

Smatramo da su u konkretnom slučaju povrijeđena ljudska prava našeg člana zagarantovana Ustavom i zakonom. Radnik KCUS Said Spiljak je u okviru obavljanja svog redovnog posla bio na svom radnom mjestu i obavljao poslove u okviru svog radnog mjesta poštujući sva pravila i procedure utvrđene unutrašnjim aktima KCUS-a.

Ovaj nemili događaj u vidu napada predstavlja ne samo ometanje istog u obavljanju svog posla već i uvredu njegove ličnosti i dostojanstva. Diskriminacija po bilo kom osnovu ne može biti i ne smije proći nekažnjeno jer u protivnom postaje pravilo ponašanja određenih moćnika i manifestacija moći nad drugima. Zahtjevamo od Vas kao rukovodioca da u okviru zakonskih i drugih propisa pokrenete postupak i preuzmete mjere u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica te u skladu sa istim donesete odgovarajuće odluke, a sve u interesu zaštite prava i interesa našeg člana”, stoji u pismu koje potpisuje Edin Turulja, predsjednik Upravnog odbora sindikata.

Prihvati notifikacije