BiH

Ubistvo u tuzlanskom naselju Miladije, uhapšene dvije osobe

Novi užas zadesio je večeras Tuzlu.

FOTO: TUZLANSKI.BA
FOTO: TUZLANSKI.BA

Kako saznaje portal Crna-Hronika likvidacija se desila u tuzlanskom naselju Miladije.

Brzom intervencijom Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog Kantona napadač je lišen slobode. Na teren je izašla i Specijalna jedinica MUP-a TK, Krim-policija, a uključen je i kantonalni tužilac.

Kako je malo poslije pomenuti portal naveo, likvidirana je muška osoba, 27-godišnji Ismar Karahmet zvani Kinez, a MUP TK uhapsio je dva muškarca. Za glavnog osumnjičenog priveden je Emin Mustafić zvani Pinki, inače sin Fehima koji je 2013-te godine ubio suprugu Suadu ispred Sportske dvorane “Mejdan” u centru Tuzle.

Detalji o uzroku tragedije i eventualnim motivima bit će poznat nakon završetka istrage.

Sve je počelo kada je oko 19.40 sati, PS Zapad/PU Tuzla prijavljeno je da se u stanu u Ul. Mitra Trifunovića Uče, u naselju Miladije u Tuzli, dogodilo pucanje iz vatrenog oružja.

“Na licu mjesta nalaze se dežurna Tužiteljica KTTK-a, koja rukovodi uviđajem, kao i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za opći kriminalitet i Odsjeka za kriminalističku tehniku i kdz zaštitu, te se po nalogu Tužiteljice preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja navedenog događaja, saopštili su ranije iz policije.

Prihvati notifikacije