BiH

Nakon nevremena u Tuzli prijavljena oštećenja krovova na pet stambenih objekata

Nakon sinoćnjeg nevremena, na području Tuzle prijavljena su oštećenja krovova na pet stambenih objekata u naseljima Borić, Ši Selo, Miladije.

FOTO: TUZLANSKI.BA
FOTO: TUZLANSKI.BA

Operativnom centru civilne zaštite prijavljenjo je osam oštećenja na automobilima nakon pada drveća. Također je prijavljeno da je oštećen jedan stub ulične rasvjete, te oštećenje puta u naselju Donja Obodnica.

Službe civilne zaštite, uposlenici javnih preduzeća Vodovod i kanalizacija, Komunalac, kao i vatrogasne jedinice su na terenu i rade na otklanjanju stabala koja su pala na ulice usljed udara vjetra, navode iz Operativnog centra Kantonalne uprave civilne zaštite.

Kako su javili čitatelji portala Tuzlanski.ba u na jednom stambenom stambenom objektu u Miladijama oboren je odžak i polomljen crijep, na sreću nije bilo povrijeđenih.

U Ulici Armije BiH u Tuzli odletio je krov sa jednog objekta, stanovnici zgrade navode da su i ranije upozoravali upravitelja da krov lupa i da bi ga trebalo pregledati ali se niko nije javljao što je rezltiralo i većim problemom.

Prihvati notifikacije