BiH

MUP TK i direktor oglasili se o incidentu ispred škole "Miladije"

Ispred tuzlanske osnovne škole "Miladije" danas se dogodio incident u kojem je povrede zadobio 65-godišnji djed koji je došao po unuka, učenika te škole.

FOTO: FACEBOOK
FOTO: FACEBOOK

U MUP-u TK su naveli kako su u 11:45 sati zaprimili prijavu da je u ulici Hasana Kikića (u blizini Osnovne škole) nepoznata osoba fizički napala S.A., rođenog 1958. godine iz Tuzle, koji je tom prilikom zadobio povrede zbog kojih je upućen u SHMP Doma zdravlja Tuzla.

“Nakon zaprimanja prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici PU Tuzla/PS Zapad koji su poduzeli potrebne mjere i radnje, te pronašli i identifikovali lice koje se najvjerovatnije dovodi u vezu sa navedenim događajem. O događaju će u zakonski predviđenom roku biti obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad s ciljem utvrđivanja okolnosti pod kojima se desio navedeni događaj”, saopšteno je iz kantolanog MUP-a.

Direktor škole “Miladije” Igor Hudić potvrdio je kako je došlo do fizičkog obračuna dvije odrasle osobe.

“U tom periodu je bio kraj nastave za učenike nižih razreda, te su neki od njih, zajedno sa njihovim roditeljima svjedočili tom događaju. Na mjesto događaja je došla policijska patrola koja je preuzela dalje radnje vezano za ovaj slučaj”, kazao je Hudić.

Prihvati notifikacije