Politika

Nevjerovatno ko se sve kandiduje na izborima: Pogledajte besmislenu izjavu Grkovića

Sinoć je na BHRT-u održana dijaloška emisija u kojoj su neki od kandidata na izborima imali priliku govoriti, predstaviti sebe i za ono za šta će se zalagati ukoliko dođu na poziciju.

FOTO: PRINTSCREEN / BHRT
FOTO: PRINTSCREEN / BHRT

Među njima je bio i Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u Parlamentu Bosne i Hercegovine i Nenad Grković, kandidat za ZD PSBiH (lista Nebojše Vukanovića).

Između ostalog, u toku svog izlaganja Grković je kazao kako se u RS-u svako može kandidovati za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i da misli kako se jedan kandidat čak izjasnio kao Bošnjak ili Hrvat, na šta je reagirao Magazinović i pitao “otkad to, niste vi to dobro pročitali”.

Svaki komentar je zaista suvišan, ljudi koji se kandiduju za pozicije ne znaju ni sami zašto se oni kandiduju, nemaju jasnu viziju i ideju šta raditi, a niti poznaju same procedure države i ono što je odavno kamen spoticanja.

“Toliko je naš politički sistem kompleksan da i oni koji se kandiduju ne znaju za šta se ko kandiduje i ko može, a ko se ne može kandidovati…”, napisao je kratko Magazinović.

Kako je to izgledalo sinoć, pogledajte u videu u nastavku.

Prihvati notifikacije