Politika

Magazinović iznenadio izjavom: Nije tajna da sam sa Krišto bio na različitim stranama, ali ono što mi se jako svidjelo...

Saša Magazinović (SDP) u toku rasprave o ekspozeu Borjane Krišto kazao je da bi svako učinio drugačije, a da mu se svidio dio koji govori o NATO-u.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

“Ja ću se potruditi da ono što je moj ekspoze pokušam usaglasiti s Vijećem ministara. Mi dolazimo iz različitih političkih stajališta. Nije tajna da sam sa gospođom Krišto bio na različitim stranama. Ono što mi se jako svidjelo jeste što je kazala da ništa neće moći biti realizirano bez PSBiH. Niko se od nas ne podrazumijeva. Budući da će na čelu VM biti žena sa dugogodišnjim parlamentarnim iskustvom smatram to zalogom za bolju saradnju.

Pročitajte još

Nadam se da ćemo pronaći način da svi građani uživaju osnovna ljudska prava i budu jednaki, a ko smo svi pojedinačno zadovoljni i imamo očekivane prava i slobode onda će i kolektivna biti zadovoljena. Previše smo u stranu stavili pojedinačna prava, a ako je to ono u čemu ne dijelimo stav, pokušat ćemo pričati. Na koncu, drago mi je da se vlast uspostavlja mnogo ranije nego što je to bio u prethodnim mandatima slučaj“, kazao je Magazinović.

Istakao je da kao poslanici stranke koja će imati svoje ministre u Vijeću ministara oni će glasati za potvrdu imenovanja predsjedavajuće Vijeća ministara BiH.

Prihvati notifikacije