Magazin

Neuronaučnik tvrdi da određena hrana ubrzava starenje, evo šta je izdvojio

Starenje je prirodan dio života kojeg niko ne može izbjeći. Dobro postavljene životne navike u ranijoj dobi mogu pomoći da u starijoj dobi budemo zdraviji, a te navike uključuju bavljenje fizičkim aktivnostima i uravnoteženu prehranu.

Neuronaučnik  Robert Love
FOTO: SCREENSHOT / TIKTOK / ROBERTWBLOVE

Međutim, postoje određene namirnice koje se ne bi trebali prečesto konzumirati jer mogu utjecati na sam proces starenja.

Pročitajte još

Neuronaučnik Robert Love izdvojio je tri popularne vrste hrane koje mnogi vole jesti, a zapravo utječu na ubrzano starenje. Kao hranu koja utječe na starenje, Love je izdvojio: meso s roštilja, hranu koja sadrži rafinirani šećer i prženu hranu.

Iako i sam voli meso s roštilja, Love je istaknuo da ono utječe na ubrzano starenje. Puno mesa je pougljeno i pocrnjelo, a kada ga jedemo, dolazi do povećanja glikotoksina (poznatih i kao AGEs) koji uzrokuju upale u tijelu. Upala je glavni uzrok starenja i uveliko ga ubrzava – objasnio je Love u videozapisu koji je objavio na TikToku.

Kada je u pitanju hrana koja sadrži rafinirani šećer, neuronaučnik je istaknuo tri razloga zašto konzumacija utječe na ubrzano starenje. Kao prvi razlog istaknuo je to što konzumacija šećera utječe na debljanje, drugi razlog je povećanje upala, a treći taj što prehrana bogata rafiniranim šećerom povećava rizik od dijabetesa tipa 2. To je glavni faktor za Alzheimerovu bolest – objasnio je neuronaučnik.

Posljednja vrsta hrane koju bismo trebali izbjegavati je pržena hrana.

Pržena hrana je dvostruki udarac – objasnio je.

Pržena hrana često je bogata ugljikohidratima što će povećati šećer u krvi, a to može povećati upalu. Broj dva, pržena hrana često se prži u stvarno lošim uljima. Ta su ulja upalna. Tako se opet povećavaju glikotoksini u tijelu što drastično povećava upalu – zaključio je Love.

@robertwblove AVOID These Three Foods, because they can make your skin look older. Food number 3 is the worst. #skin #aging #wrinkles #collagen #finelines #inflammation #sugar #foods #robertlove #robertwblove ♬ original sound – Robert Love