Magazin

Nešto posebno: Uz ovaj dodatak supa od paradajza bit će finija nego ikad

Topla supa okrjepa je za dušu i tijelo u svako doba godine, a posebno je rado jedemo tokom zime - kao predjelo ili hranjivu večeru.

supa lubenica paradajz
FOTO: PIXABAY

Supa od rajčice jedan je od kulinarskih klasika koji je u većini kućanstava na jelovniku barem jednom tjednom. Lagana, aromatična i uvijek slasna, mnogima je favorit koji se ne odbija.

A da bi svoju juhu od rajčice pripremili malo drugačije, dodajte joj – pesto.

Pročitajte još

Ovaj slavni umak iz Genove promijenit će joj okus i teksturu, čineći je kremastijom i s još više arome. Pesto se radi na bazi spoja maslinovog ulja i bosiljka, koji savršeno pristaju okusu rajčice.

‘Zaboravite na dodavanje vrhnja, šećera ili suvišnih aditiva. U svoju juhu stavljam samo par žlica pesta genovese i to je dovoljno da je podignem na sasvim novu razinu‘, rekla je autorica ovog recepta kuharica Marzia.

Sastojci:680 g paradajzda Jedan srednji luk, narezan na kockiceTri do pet češnja češnjakaDvije veće mrkve, oguljene i prerezane na polaTrećina šalica maslinovog uljaPosolite i popapriteDvije šalice temeljca od povrća (ili pilećeg temeljca)Jedna žlica balzamičnog octaČetvrtina žličice pahuljica crvene paprikeJedna do dvije žlice pesta od bosiljka

Priprema:

Za ekstra aromu, zapecite u pećnici rajčice, luk, češnjak i mrkvu. Povrće pokapajte maslinovim uljem, posolite i popaprite i dobro izmiješajte da sve bude ravnomjerno začinjeno. Stavite lim za pečenje u pećnicu i ostavite sastojke da se peku jedan sat. Nakon 30 minuta provjerite sastojke i promiješajte po potrebi.

Zatim povrće sa sokovima prebacite u blender i miksajte dok ne postane potpuno glatko.

Prebacite pire u veliki lonac na srednje jakoj vatri. Dodajte temeljac i pustite da se juha zagrije do kraja, oko pet do sedam minuta.