Svijet

Navaljni umro prirodnim putem?!

Porodica i saradnici ruskog opozicionara krive ruskog predsjednika Vladimira Putina za njegovu smrt.

FOTO: X/SCREENSHOT/@GERASHCHENKO_EN
FOTO: X/SCREENSHOT/@GERASHCHENKO_EN
Arhiva

Kiril Budanov, šef ukrajinske vojne obavještajne službe, iznenadio je izjavom da je Aleksej Navaljni umro prirodnom smrću. 

Pročitajte još

Porodica i saradnici ruskog opozicionara krive ruskog predsjednika Vladimira Putina za njegovu smrt. 

– Vjerojatno ću vas razočarati, ali Navaljni je stvarno umro od tromboze. To je više-manje potvrđeno. Ovo nisu podaci s interneta, ali nažalost to je prirodna smrt – rekao je Budanov novinarima.

Šef ukrajinskih obavještajaca je dodao da će se Putinov režim “srušiti sam od sebe”. 

Stabilan režim u Rusiji znači prijetnju Ukrajini i Svijetu, pa će Ukrajinci nastaviti sa obavještajnim operacijama na ruskom teritoriju 

– Sve dok se ratuje u Ukrajini, bit će problema u Rusiji. Neprijatelja čekaju nova iznenađenja. Nije preporučio civilima korištenje Krimskog mosta – upozorio je Budanov.

Krimski most, koji se ponekad naziva i Kerčkim mostom, sagradio je Putin nakon aneksije ukrajinskog poluotoka kako bi osigurao pouzdaniju vezu, budući da brodski trajekti, koji često ne mogu ploviti zbog lošeg vremena, ne mogu ploviti.

Od izbijanja rata protiv Ukrajine, most, preko kojeg se opskrbljuje značajan dio ruskih snaga, doživio je nekoliko napada i oštećenja, ali do sada nije trajno onesposobljen.