Magazin

Napravite domaći sladoled od jagoda

Sladoled će se napraviti brže i sigurnije ako se sastojci koji će se koristiti prije upotrebe stave u hladnjak.

sladoled sladoled jagode
FOTO: UNSPLASH

Sastojci:

250 grama svježih jagoda

150 mililitara vode

80 grama svijetlo smeđeg šećera

Priprema: Operite i očistite jagode. Narežite ih ili podijelite barem na pola. Stavite ih u posudu blendera i miksajte, prvo malo po malo dodavajući hladnu vodu, a na kraju šećer, nastojeći da dobijete što homogeniju smjesu

. U ovom trenutku možete staviti smjesu u aparat za sladoled i raditi s njim navedeno vrijeme. Za voćne sladolede preporučljivo je slijediti program “sorbet”, ako je dostupan.

Pročitajte još

Ko nema na raspolaganju aparat za sladoled, može probati sastojke pomiješati blenderom i dobivenu smjesu uliti u posudu prikladnu za zamrzavanje.

Sladoled je potrebno svakih pola sata snažno promiješati kaškicom, kako se ne bi stvorile kocke leda.