BiH

Muškarcu iz Dervente određen jednomjesečni pritvor za silovanje žene sa kojom je bio u vezi

Osnovni sud u Derventi odredio je jednomjesečni pritvor B.D. (31) iz ovog grada zbog sumnje da je fizički i psihički maltretirao ženu sa kojom je bio u emotivnoj vezi, te je upotrebom sile prinudio na polni odnos.

Derventa
FOTO: ILUSTRACIJA/N1

Na teret su mu stavljena dva krivična djela silovanja u sticaju sa krivičnim djelom nasilničko ponašanje, saopšteno je iz dobojskog Okružnog javnog tužilaštva.

Dervenćanin je osumnjičen da je od aprila do kraja oktobra u Derventi u više navrata uznemiravao ženu čiji su inicijali P.N, sa kojom je određeno vrijeme bio u emotivnoj vezi.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj su naveli da je ženu P.N. fizički i psihički maltretirao na razne načine, te da ju je upotrebom sile dva puta prinudio na polni odnos i vršenjem nasilja znatno ugrozio spokojstvo oštećene, a pri izvršenju djela istoj je nanesena povreda, piše Srpskainfo.

Pritvor je predložen zbog postojanja naročitih okolnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti isto ili slično krivično djelo.

Njemu je sudija za prethodni postupak odredio pritvor u srijedu, 1. novembra, po prijedlogu Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Prihvati notifikacije