Region

Milanović reagirao na pohvale Lavrova: Žao mi je što su saborskim zastupnicima zjenice kao gruzijske lubenice

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović odgovorio je na pitanje novinara o pohvalama šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, kazavši da je on bio hladan s njim kao uvijek s Rusima.

FOTO: MARTIAL TREZZINI / EPA
FOTO: MARTIAL TREZZINI / EPA

“Žao mi je gledati saborske zastupnike kojima su zjenice velike ko gruzijske lubenice. To je činjenica. O čemu razgovaraju danas lideri evropskih zemalja koji se sastaju u Davosu?” rekao je.

Naglasio je da ne zna šta je Lavrov time mislio postići.

“Ne znanima me i ne znam što Lavrov time misli postići. Mene se to ne tiče. Ja sam se jednom samo s njim susreo, bio sam hladan s njim kao uvijek s Rusima, za razliku od našeg Grlenca (Grlića Radmana) koji je otišao Lavrovu u Moskvu ničim izazvan, rat je već bio na rubu i pozvao ga da dođe u Hrvatsku, prenio poziv Putinu”, dodao je.

Ističe da je napravljen niz katastrofalnih grešaka i da je to jako opasno.

“Ovakve zemlje nisu nikada dobre u ratnim sukobima. Na nama nije da moralizujemo i da se pripremamo na najgore, nego da izbjegnemo najgore. Jesmo li pomogli Ukrajini? Jesmo im poslali oružje? Ali obuke ukrajinskih vojnika neće biti”, kazao je.

Dodao je da je da je to zato što većina hrvatskih građana ne želi. Zaključio je da nitko normalan nije za Rusiju i protiv Ukrajine.

Podsjetimo, Lavrov je pohvalio nedavnu izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića gdje je poručio, između ostalog, da je iskreno i pošteno da je rat u Ukrajini i NATO-ov rat.

Lavrov je ovo poručio na godišnjoj press konferenciji u Moskvi.

Milanović je ovog vikenda u Vukovaru rekao da NATO preko Ukrajine vodi indirektni rat protiv Rusije.

Prihvati notifikacije