Politika

Naša stranka: Ko vrijeđa Majke Srebrenice izgubio je karakteristike ljudskosti

Povodom izjave Zorana Milanovića u kojoj je Majke Srebrenici nazvao starim ženama nastojeći ih tako omalovažiti reagovali su iz Naše stranke:

FOTO: NAŠA STRANKA
FOTO: NAŠA STRANKA

“Uvreda koju je Zoran Milanović uputio Majkama Srebrenice uvreda je svakom civilizovanom čovjeku. Godine koje krase Majke Srebrenice su godine dostojanstva i tuge. Sve Majke Srebrenice više godina tuguju za svojom ubijenom djecom nego što su se radovale njihovom odrastanju. Takvoj činjenici svak razuman iskazuje poštovanje i ravno je najgorem nečovještvu produbljivati njihov bol ili ih omalovažavati. Čovjek koji može obezvređivati njihove stavove zbog njihovih godina izgubio je karakteristike ljudskosti i on ne može poštivati majke uopće, pa ni hrvatske.

Žao nam je što je Hrvatska sebi odabrala takvog predsjednika i nadamo se da tu grešku neće ponoviti. Milanovića će se budućnost stidjeti a imenima Majki Srebrenice bit će ispisane najsvjetlije stranice naše prošlosti.

Stava smo da vojnici Hrvatske nemaju šta tražiti na teritoriji BiH. Ova Milanovićeva uvreda na račun žena koje su najviše propatile zbog rata uvjerava nas da iza njegovog nastojanja da Hrvatska vojska učestvuje u međunarodnim vojnim misijama u BiH stoje opasne namjere”, poručuju iz Naše stranke.

Prihvati notifikacije