BiH

Mijatović najavio obilježavanje Dana državnosti u Banjoj Luci: "Na sve veći mrak moramo odgovoriti još jačim svjetlom!"

Vojin Mijatović, potrpedsjednik SDP-a najavio je na svom FB profilu najveću ikad svečanu akademiju Dana državnosti BiH i godišnjice ZAVNOBIH-a u Banjoj Luci.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Mijatović kaže da su pokušali da im zabrane, otkazivali sale, prijetili, ali da dvije godine zaredom nisu odustali.

“Danas živimo u veoma kompleksnom momentu za našu državu, nikad jači nisu bili udari na domovinu. Najavljujem ove godine najveću do sada akademiju, najavljujem nikad veće obilježavanje Dana državnosti jedine nam domovine u Banjoj Luci”, kaže Mijatović.

Kako je mrak sve veći, mi moramo odgovoriti još jačim svetlom, na mržnju moramo odgovoriti sa ljubavlju, na pretnje secesijom odgovorićemo evropskom budućnošću.

Pozivam cijelu Bosnu i Hercegovinu 25.11.2023. u Banju Luku, pozivam diplomatski kor u BiH da dođu sa građanima BiH i da zajednički pošaljemo poruku zajedničke BiH, pozivam visokog predstavnika da bude sa nama taj dan u Banjoj Luci, jer mi znamo ko su prijatelji građana BiH.

Pozivam nacionaliste i ekstremiste svih nacija boja i stranka da ne dolaze jer naša BiH i njihove sulude ideje ne idu zajedno.

BiH nije ni srpska, ni hrvatska, ni bošnjačka, nego i srpska i bošnjačka i hrvatska. Vidimo se u Banjoj Luci!, poručio je on.

Prihvati notifikacije