Politika

Mijatović o Dodikovom mitingu: "Proći će i ovaj još jedan karneval ludila koji se kreira..."

Na četiri lokacije duž međuentitetske linije razdvajanja za danas su zakazani protesti u entitetu Republika Srpska.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Razlog je zabrana najavljenih protesta ispred Suda BiH u Sarajevu, koji su trebali biti održani u znak podrške Miloradu Dodiku. Protesti su zakazani za danas u 18 sati.

Potpredsjednik Vlade FBiH i ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije Bosne i Hercegovine, Vojin Mijatović oglasio se povodom okupljanja građana na entitetskoj liniji u znak podrške Miloradu Dodiku.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

“Velika je laž sve ono što se već tri decenije promoviše kroz etnonacionalne politike. Ta velika laž je napravila od svih nas siromašan i tužan narod.

Današnja najava mitinga na međuentitetskim linijama nije ništa drugo nego još jedna velika laž.Kažu: ‘Srbi nisu dobrodošli u Sarajevo’, e pa koliko to Sarajevo ne voli Srbe najbolje se vidi na meni.

Ja Srbin iz Banja Luke sam zamjenik premijera i ministar u tom istom Sarajevu, koje kako kažete ne voli Srbe.

Ja razumem Dodikove pristalice oni njemu duguju sve, zaposlio ih je, dao im je moć, dao im je život, bez njega oni ne bi postojali, ali te iste molim samo da pitaju svoje komšije, prijatelje, porodicu kako žive.

Sarajevo je moj i naš glavni grad, Banja Luka je moj i naš grad, a proći će i ovaj još jedan karneval ludila koji se kreira samo, jer se građanima ne može ponuditi bolji život.

Ljudi moj dobri gledajte u ljude sa kojim živite u ovoj zemlji, ‘lideri’ neka plaćaju svoje fakture, nemojte sebe i svoju decu stavljati kao živi štit njihovih promašaja.

Ovo je naša zemlje, svih nas, ovu su naši gradovi i naše institucije.

Nije Bosna i Hercegovina kriva, nisu građani krivi, nije Sarajevo krivo, nije Banja Luka kriva, krivi su oni koji se liderima nazivaju, a koji su spremni okrenuti naroda jedan na drugi da bi sačuvali vlast”, poručio je Mijatović.

Prihvati notifikacije