Magazin

Ljudi sa ove dvije krvne grupe najbrže mršave! Nutricionisti objasnili zašto je to tako

Ako ste među onima za koje je gubitak kilograma gotovo nemoguća misija, možda je razlog vaša krvna grupa.

FOTO: UNSPLASH
FOTO: UNSPLASH
Ilustracija

Nutricionistkinja Sima Kana, za TOI je objasnila kako osobe koje imaju krvnu grupu AB + ili AB -, imaju i te kako poteškoća u eliminaciji neželjenih kilograma.

Naime, osobe sa spomenutim krvnim grupama teško mijenjaju svoje prehrambene navike. Osobe s krvnim grupama O + i B + lakše će se riješiti neželjenih masnih naslaga.

Oni s B + krvnom grupom, imaju višu bazalnu metaboličku vrijednost (BMR), zbog čega se teško goje, a ako ste osoba s A krvnom grupom, onda to da li ste podložniji gojenju ili ne, zavisi od vaše genetike.

Naturopat Peter J. D’Adamo, koji je kreirao dijetu za svaku krvnu grupu, tvrdi kako namirnice koje konzumiramo reaguju sa našom krvlju, pa je ishrana osmišljena u skladu s krvnim grupama odličan izbor kako biste podstakli i ubrzali probavu, prenosi Večernji list.

Osim toga, na taj način možete da sprečite razvoj raznih bolesti koje vam prijete, pojašnjava Piter i navodi kako držeći se plana ishrane za krvnu grupu koju imate, lako možete da postignete željenu težinu i da produžite životni vijek.

Prihvati notifikacije