BiH

Lendo pozvao Nikšića i Vladu FBiH da predoče program rada

 Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo pozvao je danas federalnog premijera Nermina Nikšića i Vladu FBiH da konačno javnosti predoče program rada Vlade FBiH u predstojećem mandatu.

FOTO: FENA
FOTO: FENA

S obzirom na to da je prošlo više od pola godine od potpisivanja koalicionog sporazuma, te gotovo mjesec i po od imenovanja Vlade FBiH, aktuelna vlast je dužna građanima što prije predočiti konkretan i precizan program rada, s obzirom da to nisu uradili prije raspodjele resora i potvrđivanja u Parlamentu FBiH – navodi Lendo u saopćenju za javnost.

On smatra kako je nepostojanje programa odraz izostanka vizije, strategije i plana. 

– Očigledno nepostojanje programa odraz je potpunog izostanka vizije, strategije, plana i bilo kakve namjere za djelovanjem u interesu građana, naročito uzimajući u obzir ranija obećanja aktuelne vlasti o programima i ‘programskim vladama’ – navodi Lendo.

Istovremeno, ukazuje na odsustvo zakonodavne aktivnosti Federalnog parlamenta.

– Građani FBiH su kao rezultat dobili činjenicu da je Vlada imenovana bez bilo kakvog programa, te da više od mjesec dana od njenog imenovanja nije održana nijedna sjednica Parlamenta FBiH i da šest mjeseci od konstituisanja Predstavničkog doma nijedan zakon nije uvršten na dnevni red. Ovakav neodgovoran odnos i nerad aktuelne vlasti nesumnjivo će imati katastrofalne posljedice po FBiH i sve njene građane – zaključio je Lendo, saopćeno je iz njegovog kabineta, prenosi Fena.ba

Prihvati notifikacije