BiH

Lendo: Ovo je pobjednički kanton gdje postoji dobra saradnja između svih naroda

Kanton središnja Bosna zbog suživota i dobre saradnje svih naroda treba uzeti kao dobru praksu za čitavu Federaciju, ali i državu BiH, istaknuo je u ponedjeljak Refik Lendo (SDA), potpredsjednik FBiH prilikom posjete Travniku.

FOTO: DUŠKO PUCAR
FOTO: DUŠKO PUCAR

Lendo je razgovarao s premijerom KSB-a Tahirom Lendom (SDA) i članovima braniteljskih udruženja s područja KSB-a.

“Želio sam početi iz kantona koji je mene predložio za jednog od potpredsjednika FBiH. Ovo je pobjednički kanton gdje postoji veoma dobra saradnja između svih naroda, a posebno Srba, Hrvata i Bošnjaka i ovaj primjer treba uzimati kao dobru praksu na razini FBiH i BiH”, kazao je potpredsjednik FBiH.

Istaknuo je da je zamolio predstavnike braniteljskih udruženja da nastave voditi brigu o porodicama “i da nijednog momenta ne bi bilo dobro da ova politička situacije utječe na njih, nego da oni vode računa jedni o drugima, zajednici i državi BiH”.

“Premijer me upoznao s političkim projektima na razini Kantona, a istaknuli smo istovremeno i značaj formiranja vlasti na razini Kantona i FBiH. Iskustva suživota i zajedničkog ophođenja iz ovog kantona trebaju poslužiti kao dobar primjer za formiranje vlasti”, dodao je Lendo.

Ekrem Julardžija, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida KSB-a, naglasio je kako je saradnja između braniteljskih udruženja dobra.

“Generala smo upoznali sa situacijom, problemima s kojima se ova populacija susreće, ali i rješavanjem statusa određenih braniteljskih kategorija.

Ukazali smo i na dobar rad nadležne uprave, ali i na dobru saradnju koju imamo s koordinacijom temeljnih braniteljskih organizacija. Određene stvari, kad su u pitanju interesi ove populacije, rješavamo zajednički bez ikakvih problema”, rekao je Julardžija.

Prihvati notifikacije