Magazin

Kuhari otkrili najčešće greške koje kvare okus paste: Ispravite ih i bit ćete oduševljeni jelom

Italijanska pasta nije zahtjevna za napraviti, ali kuhari su istakli najčešće greške koje ljudi prave zbog kojih okus nije dovoljno dobar.

FOTO: UNSPLASH
FOTO: UNSPLASH

Nikada nemojte ispirati tjesteninu nakon kuhanja jer ćete tako isprati i skrob koji omogućava da se sos zalijepi za tjesteninu. Samim tim ćete pokvariti okus.

Greška je i to što sipate previše ulja zbog čega umaci ne mogu zadržati svoja svojstva i okuse. Umak često predstavlja izazov za mnoge, jer može ispasti previše vodenast ili previše gust.

Italijani preferiraju malu količinu umjesto da tjesteninu “utope” u njemu. Kuharica Roberta D’Elia je kao grešku navela i to što mnogi spremaju prevelike porcije.

“Važno je voditi računa o porcijama. U jedan litar kipuće vode dodajte 100 grama paste. Ovako ćete zadržati taj al dente okus”, navela je.

Također biste trebali često provjeravati pastu kako se ona ne bi prekuhala i dobila bljutavi okus.