Magazin

Kuhar slavnih tvrdi da pogrešno pržimo kobasice: Ovako je pravilno?

Nagrađivani kuhar Jeff Baker, koji ima više od 30 godina iskustva, podijelio je svoje tajne o najboljem načinu pripreme kobasica i otkrio je koje uobičajene pogreške treba izbjegavati.

FOTO: UNSPLASH
FOTO: UNSPLASH
Ilustracija

Kuhao za legende

Baker, koji je kuhao za muzičke legende poput grupe Queen, kaže da postoji nekoliko tajni za savršene kobasice i da većina ljudi čini tri pogreške, piše Mirror.

Nemojte stavljati kobasice direktno iz hladnjaka u tavu: Bitno je da kobasice odmaraju 20 minuta prije nego što ih stavite na tavu, što će pomoći ravnomjernom kuhanju. To će također spriječiti pucanje kože.

Stavite kobasice u tavu: Koristite tešku tavu s neprianjajućim premazom i stavite na srednje nisku temperaturu.

Pročitajte još

Dodajte žličicu masti u tavu: Zatresite tavu dok dno nije potpuno prekriveno mašću, a zatim izlijte višak.

Kobasice ne smiju biti u kontaktu i trebaju biti na stalnoj temperaturi: Redovito ih okrećite kako bi dobile bogatu zlatnu boju. Za tradicionalnu kobasicu, ovaj proces trebao bi trajati oko 10-12 minuta.

Neka kobasice odmaraju prije nego što ih poslužite: Kobasica bi trebala imati temperaturu od 70 Celzijeva stupnja i biti čvrsta na dodir. Iako je teško čekati, tajna je u tome da se kobasica ostavi da odstoji nekoliko minuta.

Šta treba izbjegavati?

S više od 30 godina iskustva, nakon što je vidio svašta, Jeff ukazuje na greške koje treba izbjegavati.

1. Probadanje kože pri pečenju kvalitetnih kobasica s visokim udjelom mesa: Zbog toga može iscuriti sok i na kraju ćete dobiti suhu, bezokusnu kobasicu.

2. Nikad nemojte pržiti u dubokom ulju: To može učiniti kožu tvrdom i kobasicu suhom.

3. Nemojte misliti da će pečenje i prženje dati iste rezultate: Pečenje ne pruža hrskavost koju dobivate prženjem na tavi. Pečenje također sprječava da se razvije taj prepoznatljivi umami okus koji svi vole.