Ekonomija

Krišto otvorila Dane berbe grožđa Brotnjo 2023.

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto otvorila je danas turističko-kulturno-privrednu manifestaciju 68. Dani berbe grožđa Brotnjo 2023.

FOTO: VIJEĆE MINISTARA BIH
FOTO: VIJEĆE MINISTARA BIH

“Na današnjoj svečanosti imat ćemo priliku da nam se predstave brojna kulturno-umjetnička društva, klape kao i pojedinci, a napose ono zbog čega smo se okupili, gdje će hercegovački vinari imati priliku predstaviti nam vrhunska, kvalitetna, hercegovačka vina te nam ponuditi i gastronomske specijalitete ovoga kraja. Kada govorimo o našim vinima i vinarima, spomenula bih svakako i usvajanje novog Zakona o organizaciji tržišta vina u BiH, kojim se između ostalog osigurava bolja konkurentnost i bolji pristup proizvođačima vina iz Bosne i Hercegovine europskim i svjetskim tržištima”, kazala je danas Krišto.

Čestitala je zbog uspješne organizacije manifestacije i poželjela da preraste okvire naše zemlje i postane manifestacija međunarodnog karaktera.

Poželjela je mnogo uspjeha vrijednim vinarima u čijim kvalitetnim vinima se uživa širom regije podsjetivši da ko ima dobro vino, ima i dobre prijatelje, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Prihvati notifikacije