IT

Kontroverzni Elon Musk plaši se samo kompanija iz jedne zemlje: "Tamo rade najpametnije"

Američki milijarder, osnivač Tesle, SpaceX-a, i vlasnik Twittera, ponovo pravi "buru" u medijima. Tačnije, čini se da to nikada i nije prestajao.

FOTO: CARINA JOHANSEN/EPA
FOTO: CARINA JOHANSEN/EPA

Najnovije što je izjavio je da svojoj kompaniji Tesla za e-vozila – najvećeg rivala vidi u Kini, jer se tamo radi “najnapornije i najpametnije”.

U Kini se, inače, nalazi kompanija za koju očekuje da će “najvjerovatnije biti druga” u proizvodnji električnih vozila.

Musk je, dakle, direktno pohvalio kineske radnike, a u prilog tome koliko ih cijeni govori i činjenica da se Teslina proizvodnja odvija upravo tamo, sa gigafabrikom u Šangaju koja je 2022. isporučila čak 710.000 vozila.

Azijska država je Teslino drugo najveće tržište, gdje se prošle godine prodalo dvije trećine svih električnih vozila u svijetu. Tamo se nalazi i najveća od svih Teslinih fabrika.

Upitan za najvećeg rivala američke kompanije, Musk je odgovorio kako smatra da su to “uvažene automobilske kompanije u Kini”, nazivajući zemlju “najkompetitivnijim tržištem svijeta”.

Ipak, nije imenovao nijednu kompaniju.

“Oni rade najnapornije i najpametnije. Tako da, pretpostavljamo, iz Kine bi mogla da izađe kompanija koja je druga u električnim vozilima, iza Tesle”, rekao je Mask.

Prihvati notifikacije