Region

Konačno! Požar u Osijeku lokaliziran, teže povrijeđen vatrogasac

Dvije i noći i jedan dan trebalo je vatrogascima da lokaliziraju požar koji je izbio u osječkom predgrađu u pogonu za preradu plastike, pri čemu je jedan vatrogasac teže povrijeđen.

FOTO: HRT - RADIO OSIJEK
FOTO: HRT - RADIO OSIJEK

Požar koji je izbio jučer nešto iza ponoći u firmi Drava International u osječkom naselju Brijest stavljen je tijekom noći pod kontrolu, no velike količine plastičnog materijala i dalje se izdimljavaju, pa se očekuje da će vatrogasci na požarištu ostati i u narednim danima.

Jučer je tokom intervencije jedan pripadnik vatrogasnih postrojbi teže ozlijeđen, zadobio je opekotine od rastaljene plastike zbog čega je hitno prebačen u osječku bolnicu kako bi se povreda sanirala. Još najmanje dvojica vatrogasaca lakše su povrijeđena tokom intervencije u kojoj je sudjelovalo oko 200 vatrogasaca.

Uzroci požara u firmi Drava International koja je skladištila velike količine otpadne i druge plastike još uvijek nisu utvrđeni, kao ni razmjeri šteta.

Za vrijeme požara puhao je relativno snažan, kontinuiran vjetar prema jugu, tako da je sav dim i čestice nosio južno od Osijeka, prema naseljima Antunovac, Ernestinovo i granici sa BiH, no sam Grad Osijek nije bio ugrožen.

U zraku su ostale lebdeće čestice koje će s vremenom pasti u okolini, ovisno o snazi i smjeru vjetra, te će kontaminirati vrtove, okućnice. Epidemiolozi preporučaju da se plodovi na stablima i u vrtovima da ne konzumiraju ili pak da se dobro operu.

Prihvati notifikacije