BiH

Kod Konjica pronađena plantaža indijske konoplje, uhapšene dvije osobe

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) u srijedu su, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) – Područnog tužiteljstva Konjic, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, uhapsili osobe inicijala M. G. (1988.) i Ž. G. (1954.) s područja općine Konjic.

FOTO: FUP
FOTO: FUP

Osobe se sumnjiče za izvršenje kaznenog djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i kaznenog djela “neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje”, navodi se u saopštenju FUP-a.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po naredbi Općinskog suda u Konjicu obavljen je pretres pokretne i nepokretne imovine, te zemljišnih parcela koje koriste osumnjičene osobe, kojom prilikom su do sada pronađene tri plantaže sa 160 stabljika zasada indijske konoplje, više od 30 kilograma osušene zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu kanabis i veća količina zeljaste materije spremne za sušenje, a koja asocira na opojnu drogu kanabis, tri puške, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa kaznenim djelima.

Navedene osobe sumnjiče se da su određeno vremensko razdoblje, u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, drogu proizvodila i neovlašteno stavljala u promet.

Uhićene osobe će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predane nadležnom tužiteljstvu, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Asistenciju Federalnoj upravi policije prilikom realizacije akcije pružilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, Policijska uprava Konjic.

Prihvati notifikacije