Politika

Jelena Trivić: Christiana Schmidta nisam ni vidjela niti čula...

Predsjednica Narodnog fronta poručila je danas da ne može tražiti smjenu nekoga koga ne priznaje za predsjednika RS-a.

FOTO: JELENA TRIVIĆ / FACEBOOK
FOTO: JELENA TRIVIĆ / FACEBOOK

Komentarišući izjavu Chrstiana Schmidta, kojeg institucije RS-a ne priznaju za visokog predstavnika, da su pojedini opozicionari tražili od njega da smjeni predsjednika RS-a Milorada Dodika, Jelena Trivić kaže da bi bio red da otkrije ko je to od njega tražio.

“Prvo trebamo poći od činjenice da je narod smijenio Dodika na izborima 2. oktobra 2022. godine, što je pokazao i izvještaj sa kontrolnog brojanja za nivo predsjednika koji je CIК pokušavao na sve načine da sakrije. CIК je odlučio drugačije, to najbolje zna Suad Arnautović a očigledno zna i Šmit. Ako ne zna, može da pozove Suada Arnautovića da mu sve ispriča. I Tužilaštvo BiH koje je formiralo predmet izborne krađe”, napisala je Trivićeva na svom Facebooku.

Ona kaže da se sa Schmidtov sastala u junu prošle godine i jedino što mu je o Dodiku rekla je da će ga pobijediti na izborima.

Trivićeva ističe da ostaje pri stavu da jedino narod i njegova suverena volja treba da odlučuju o tome ko će da vodi RS, ali je to pravo i volja narodu oteto i sa ovakvim Izbornim zakonom, suverena volja naroda može do besvijesti da se gazi.

“Schmidta nisam vidjela ni čula nakon toga, a ne mogu da tražim smjenu nekoga koga ne priznajem za visokog predstavnika. Schmidt, ako imalo odgovornosti ima u sebi prema poslu koji obavlja, kad već prepričava navodne razgovore, red bi bio da kaže ko je to od njega tražio, a ne da svojim izjavama uporno igra u korist Dodika sa kojim je u navodnom sukobu”, napisala je ona.

Prihvati notifikacije