Magazin

Jednostavan, a savršen doručak: Feta hljeb

Nema ništa ljepše nego kad ujutru pecivo zamiriše. I to ne bilo kakvo, već sa sirom. Da biste napravili ovaj feta brot treba vam bukvalno deset minuta.

FOTO: PIXNIO
FOTO: PIXNIO

Hrskav spolja, mekan iznutra i pun ukusa fete sve se pravi u jednoj činiji i bez komplikacija. Savršen za doručak ili večeru uz grčki jogurt za umakanje.

Pročitajte još

Vrijeme pripreme:

10 minuta + 20 minuta pečenje

Sastojci:

250 g brašna

250 ml mlijeka

70 ml maslinovog ulja

2 jajeta

250 g fete (izmrvljene)

20 g praška za pecivo

1⁄2 kašičice soli

Biber po ukusu

Susam za posipanje.

Priprema:

U velikoj posudi umutite mlijeko, ulje, jaja i biber.

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i so, prosijte i postepeno dodajte u smjesu.

Dodajte izmrvljenu fetu i pažljivo promiješajte da se ravnomjerno rasporedi.

Sipajte smjesu u podmazan kalup i pospite susamom po vrhu.

Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 170°C (sa ventilatorom) oko 20–25 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.

Poslužite toplo ili hladno, idealno uz grčki jogurt, pravi užitak, prenosi “24Sedam”