Hrskav spolja, mekan iznutra i pun ukusa fete sve se pravi u jednoj činiji i bez komplikacija. Savršen za doručak ili večeru uz grčki jogurt za umakanje.
Vrijeme pripreme:
10 minuta + 20 minuta pečenje
Sastojci:
250 g brašna
250 ml mlijeka
70 ml maslinovog ulja
2 jajeta
250 g fete (izmrvljene)
20 g praška za pecivo
1⁄2 kašičice soli
Biber po ukusu
Susam za posipanje.
Priprema:
U velikoj posudi umutite mlijeko, ulje, jaja i biber.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i so, prosijte i postepeno dodajte u smjesu.
Dodajte izmrvljenu fetu i pažljivo promiješajte da se ravnomjerno rasporedi.
Sipajte smjesu u podmazan kalup i pospite susamom po vrhu.
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 170°C (sa ventilatorom) oko 20–25 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.
Poslužite toplo ili hladno, idealno uz grčki jogurt, pravi užitak, prenosi “24Sedam”