Magazin

Jabukovo sirće za ljepotu kože i kose - napravite vlastitu blagotvornu kupku

Brojne su kupke koje pomažu u detoksikaciji organizma i oslobađanju od stresa, ali nijedna nije tako korisna za kožu kao one sa samo jednim, rekli bismo čarobnim, sastojkom - prirodnim jabukovim sirćetom.

FOTO: DRUGGENIUS.COM
FOTO: DRUGGENIUS.COM

Iskoristite jedan od slobodnih dana i priuštite sebi izuzetno zdravu kupku čiji je jedini dodatak jabukovo sirće, piše wish.hr.Jednom ili ako imate vremena dva puta sedmično napunite kadu vrućom vodom i dodajte 1 do 2 šolje prirodnog jabukovog sirćeta. Odmarajte se u kadi 20 do 30 minuta.Obavezno natopite kosu u ovu kupku od jabuka, a na oči stavite blazinice, najbolje natopljene kamilicom. Zatim se dobro istuširajte, naizmjenično toplom i hladnom vodom kako biste poboljšali cirkulaciju u tijelu.

Vidjet ćete primjetnu razliku, osjećat ćete se lakšim i energičnijim, jednostavno ćete ući u svoju zonu udobnosti.

Kupka će poboljšati vaš ten i izgled kože, poboljšat će cirkulaciju kapilara kroz koje hranljive materije ulaze u kožu.Ova kupka od jabukovog sirćeta takođe vraća pH ravnotežu kože.Kupka s jabukama u vrućoj vodi uklanja štetne bakterije, gljivice i mrtve stanice kože.Otčepit će začepljene pore na koži, a redovnom upotrebom smanjiti vidljivost bora i staračkih pjega.

Redovno namakanje u kadi u ovoj kupki će ukloniti perut, a kombinacija vode i jabukovog sirćeta prilikom ispiranja kose odlična je zamjena za regenerator. Naime, omekšava vašu kosu koja će postati sjajnija i lakša za raščešljavanje.

Kupke sa jabukovim sirćetom preporučuju se i kod kožnih oboljenja, neprijatnih mirisa koji su posljedica prekomjernog znojenja ili kod infekcija mokraćnih puteva.