Magazin

Čudotvorna kombinacija koju treba piti svako jutro na prazan stomak

Jabukovo sirće i med su dvije nevjerovatne prirodne supstance. Kada ih konzumirate u njihovom neprerađenom, sirovom obliku,obiluju zdravstvenim beneficijama.

FOTO: ILUSTRACIJA/DRUGGENIUS.COM
FOTO: ILUSTRACIJA/DRUGGENIUS.COM

Ako ih sastavite zajedno, rezultati postaju još pozitivniji. Pored toga, upotreba slatkog meda čini ukus pića još prijatnijim.

Boreći se protiv bolova u zglobovima, upala, problema sa probavom i bolom u grlu na prirodan način konzumiranjem mJešavine jabukovog sirćeta i meda na prazan stomak, osJetićete blagodeti prirode.

Zdravstvene koristi od mešavine jabukovog sirćeta i meda

Sirovi med i jabukovo sirće dJeluju blagotvorno zbog svojih sposobnosti za odbranu od infekcija i tretiranju različitih okolnosti koji utiču na bolji kvalitet života.

Ako ih konzumirate zajedno, doći ćete do slIJedećih prednosti:

– Bolje zdravlje i eliminisanje bola u zglobovima (dobro za bol artritisa)– Eliminisanje kiseline i olakšanje od gorušice– Poboljšanje digestivnog zdravlja, uključujući probleme opstipacije– Gubitak težine– Smanjuje nivo holesterola i snižava krvni pritisak– Ublažava upalu grla– Više energije– Mladalački izgled i bolje stanje kože– Lijek za loš zadah– Smanjenje upale

Zašto je tako uspješna kombinacija?

Prednosti ove mješavine mogu se objasniti sagledavajući njihove hemijske osobine i interakciju sa tijelom. Mnogi stručnjaci vjeruju da postajemo bolesni kada naše tijelo pretjerano poveća kiselost (pH ispod 7).

Sirće je prirodno kiselo, ali kada se konzumira, postaje alkalno. Med, takođe, ima nisku pH, ali podiže baznost tijela u momentu konzumiranja.

Ove dvije supstance su savršen način da se organizam otarasi prekomjerne kiselosti uslijed stresnog načina života i konzumiranja nezdravih namirnica i pića. Naša tijela funkcionišu na najbolji i najzdraviji način kada je pH vrijednost tijela između 7,0 i 7,4, blago alkalna.

Kako napraviti iscjeliteljski napitak od jabukovog sirćeta i meda

Provjerite da li ste dobili sastojke koji su nefiltrirani i u svojim prirodnim oblicima. Med i jabukovo sirće koji nisu obrađeni, tako da su zadržali sve svoje nutritivne osobine.

Pomješajte zajedno:

– 1 kašičica sirovog meda– 1 kašičica jabukovog sirćeta (ako mozete da tolerišete ukus, povećati dozu na 1 veliku kašiku)– 1 čaša tople vode

Možda ćete se prvobitno boriti sa jakim ukusom u ustima, ali kada osjetite blagodeti, najverovatnije ćete želiti da se držite recepta.

Kada ga piti?

Najbolje mješavinu piti na prazan stomak, ujutro. Konzumirajte ga na oko 20-30 minuta prije jela. Budite dosljedni i koristite ga svakodnevno. Neki predlažu povećanje unosa na dva, ili čak tri puta dnevno, u zavisnosti od vaših potreba i tolerancije za ukus.

Kao i kod mnogih drugih prirodnih preparata, najbolje je da ga testiramo na sebi i vidimo kako utiče na naše tijelo, iako visoka potrošnja jabukovog sirćeta može izazvati nizak nivo kalijuma i smanjenje gustine kostiju.

Takođe jabukovo sirće može biti u interakciji sa diureticima, laksativima i lijekovima za dijabetes i bolesti srca, pa ako planirate da ga koristite svakodnevno obratite se doktoru da bi se izbjegle interakcije sa lijekovima koje uzimate.

Prihvati notifikacije