Sarajevo

Izgradnja dječijeg igrališta, radost za mališane sarajevskog naselja

U naselju Briješće, u ulici Viteška, kod Osnovne škole “Behaudin Selmanović” počeli su radovi na izgradnji dječijeg igrališta, na kojem će se moći igrati i zabavljati veliki broj djece jednog od najvećih novogradskih naselja.

FOTO: OPĆINA NOVI GRAD SARAJEVO
FOTO: OPĆINA NOVI GRAD SARAJEVO

Igralište će biti opremljeno modernim mobilijarom i gumenom podlogom. Djeci će biti na raspolaganju kula sa mostom i toboganima, ljuljačke, klackalice, njihalice i vrtuljak.

Cijelo igralište će biti oivičeno stazom sa betonskim popločanjem, a dječiji mobilijar će biti u skladu sa evropskim standardima za sigurnost djece prilikom njegovog korištenja.

Ovaj lijepo uređeni prostor namijenjen najmlađoj populaciji, uz sportsko igralište i sportsku dvoranu, upotpunit će sportsko-rekreacione sadržaje za djecu i omladinu u ovom naselju.

Radovi se izvode u okviru potpisanog sporazuma sa izvođačem radova na rekonstrukciji i izgradnji dječijih igrališta na području općine Novi Grad Sarajevo.

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je sredstva za izgradnju pet novih dječijih igrališta, kako bi se najmlađim stanovnicima osiguralo što više ugodnog prostora za igru. Osim izgradnje igrališta u Briješću, u toku su radovi na izgradnji dječijih igrališta u MZ “Alipašin Most 2”, “Dobroševići”i “Zabrđe”, a u narednim danima igralište će se graditi i u Naselju heroja Sokolje.

Prihvati notifikacije