Magazin

Indijski hljeb iz tave pravi se bukvalno od brašna i vode za 15 minuta, a neopisivo je ukusan i hrskav

Recept za hljeb iz tave je genijalan - ultra je prost za pripremu, gotov je brže nego što očekujte, uvijek se jede topao, a idealan je za sendviče, ali i razne umake i salate!

FOTO: THE COOKING FOODIE/INSTAGRAM/SCREENSHOT
FOTO: THE COOKING FOODIE/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Ovaj specijalitet inače potiče iz indijske tradicionalne kuhinje, a zovu ga i nan hljeb.

Kako vodu, so, brašno i ulje svi uvijek imamo u kući, za ovaj recept ne morate čak ni da potrošite novac!

Potrebni sastojci

250 g pšeničnog brašna

150 ml vode

1 prosijana kašičica suvog kvasca

1 kašičica soli

1 kašika ulja (najbolje – maslinovog)

Priprema

1. U posudi pomiješajte kvasac, brašno i so. Dodajte ulje. Potom postepeno dodajte vodu i dobro umijesite sve dok ne dobijete glatku i lijepu smjesu. Ako se tijesto kruni i mrvi, dodajte još malo vode. Ako je previše ljepljiva – dodajte brašno.

2. Od tijesta formirajte kuglu, stavite je u posudu i prekrijte. Posudu stavite da odstoji 15-ak minuta u toploj vodi.

3. Nakon toga tijesto oblikujte u devet jednakih loptica, pa ih na pobrašnjenoj površini izvaljajte tako da dobijete tanke lepinje.

4. Ugrijte ulje na tiganju, stavljajte jednu po jednu lepinjicu na njega i pržite sve dok ne počne da dobija zlatno braonkastu boju. Potom lagano smanjite temperaturu i nastavite još neko vrijeme da pržite, piše Žena Blic.

5. Služite ih tople, a možete ih po želji preliti i s malo maslinovog ulja i kimom, origanom, ruzmarinom ili drugim začinima.