BiH

Helez i Fitschen o saradnji BiH i SR Njemačke s fokusom na podršku OSBiH

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez danas je u nastupni posjetu primio ambasadora Savezne Republike Njemačke u BiH Thomasa Fitschena.

FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE BIH
FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE BIH

Razgovarano je o suradnji dviju zemalja, s fokusom na školovanje kadrova Oružani snaga BiH (OSBiH) u Njemačkoj te pomoć u doniranju različite opreme, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Kako iz Ministarstva ističu, SR Njemačka ulaže značajna sredstva i u poboljšanje tehničkih uvjeta života i rada u kasarnama OSBiH, pri čemu je izražena nada da će se projekti nastaviti u svim krajevima BiH, bez obzira na različite političke stavove na različitim razinama vlasti.

Helez je izrazilo zahvalnost za dugogodišnju i bezrezervnu pomoć SR Njemačke na putu Bosne i Hercegovine ka euroatlantskim integracijama.

Fitschen je izrazio uvjeravanja da dalja potpora SR Njemačke u tom pogledu neće izostati.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović, vojni izaslanik SR Njemačke u BiH pukovnik Franz Josef Nolte te šefovi ureda ministra obrane BiH i zamjenika ministra obrane BiH za upravljanje resursima Salko Beba i Slaviša Stjepanović.