BiH

Evo zašto sudija nije odredio pritvor pomahnitalom Denisu Buntiću: Kaže nema svjedoka

Bračno i obiteljsko nasilje poznatog rukometaša prema supruzi puni medijske stupce u zemlji i regiji. I dok se pod povećalom prati svaki potez Denisa Buntića, promiče u cijeloj priči srž situacije.

Denis i Klara Buntić
FOTO: INSTAGRAM/KKKLARIII

Odluka suda u Ljubuškom o neodređivanju pritvora šokirala je regiju, a sud se na koncu, umjesto na početku, htio i izuzeti od cijele situacije, no izgleda da nijedan sud u ZHK ne želi ovaj vrući krompir u svoje ruke.

Zanimljivo je da sudac u rješenju o neodređivanju pritvora prejudicira da neće biti svjedoka, te to navodi kao jedan od razloga zbog kojih nije odredio pritvor.

-Kako je sudu poznato da u praksi potencijalni očevici bračnih nesuglasica i problema u pravilu izbjegavaju priznati da su išta vidjeli, onda sud smatra da bi u tom slučaju pritvaranje osumnjičenika na određeno razdoblju bilo bez značaja po tom pitanju, kaže postupajući sudac Filip Šaravanja.

U ovom predmetu bitno je navesti još dvije stavke. Sud u Ljubuškom, a kako su i sami potvrdili našem portalu, ima u tijeku proces nanošenje teške tjelesne ozljede iz 2019. kada je u pitanju Buntić kada donosi rješenje o neodređivanju pritvora. U istom tom trenutku svjesni su da je Buntićeva majka njihova zaposlenica. Tek naknadno, pod medijskim pritiskom, a nakon što su ga pustili na slobodu, traže izuzeće, što im se odbija.

Šta dalje slijedi. Očekuje se da bi sudsko vijeće po žalbama moglo vratiti predmet sucu na ponovni postupak, a on konačno napraviti što je morao prvi put. Međutim, tada to više nema snagu koju bi imalo prvi put.

Tužiteljstvo KZH, unatoč činjenici da je njihov tužitelj Mladen Hrstić u kumovskim vezama s Buntićem u ovom predmetu nastupa profesionalno, a tužiteljica u ovom predmetu dva puta traži pritvor za Buntića. Jasno je da klapa na sudu u Ljubuškom, za koji nema izuzeća. Kako će se dalje ponašati u situaciji ostaje vidjeti piše Hercegovina.info.

Prihvati notifikacije