BiH

Sud u Ljubuškom ponovo odbio žalbu Tužilaštva: Denis Buntić ostaje na slobodi!

Općinski sud u Ljubuškom ponovo je odbio žalbu Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona u vezi predmeta protiv Denisa Buntića (41).

FOTO: INSTAGRAM/KKKLARIII
FOTO: INSTAGRAM/KKKLARIII

“Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Ljubuškom dana 3.10.2023. godine, donijelo je rješenje kojim se odbija žalba Kantonalnog Tužilaštva ZHK Široki Brijeg, te rješenje sudije za prethodni postupak ovog suda broj 63 0 K 047548 23 Kpp 2 od 29.9.2023. godine potvrđuje u potpunosti”, odgovorili su iz Suda za Avaz.

Podsjetimo, majka Denisa Buntića je dugogodišnja uposlenica Općinskog suda u Ljubuškom. Nakon prve žalbe kojom je Buntić pušten na slobodu te su mu određene mjere zabrane, Izvanraspravno vijeće je tražilo izuzeće.

Međutim, Kantonalni sud u Širokom Brijegu je to odbio, budući da, kako su naveli, predsjednik Izvanraspravnog vijeća nije bio nadležan za upućivanje zahtjeva. Potom je postupak vraćen na početak, a sudija za prethodni postupak je, ponovo, prema Buntiću odredio mjere zabrane. Posljednja žalba Tužilaštva ZHK rezultirala je na isti način.

Tužilaštvo ZHK protiv njega vodi istragu zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nasilje u porodici iz čl. 222. st. 2. i st. 4. u vezi sa st. 1. KZ FBiH u stjecaju sa krivičnim djelom Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 2. u vezi sa st. 1. KZ F BiH, a sve u vezi sa čl. 54. KZ F BiH-dodali su iz Tužilaštva ZHK.

Denis Buntić je petak, 22. septembra prijavljen za nasilje u porodici, kada je pretukao suprugu Klaru, u njihovoj porodičnoj kući u kojoj su živjeli s devetomjesečnim sinom. Tokom pretresa kuće, pripadnici Policijske uprave Ljubuški su pronašli cijeli arsenal oružja, automatske puške, pištolje, zolje, lovačko oružje, municija.

Prihvati notifikacije