BiH

Buntić se javio u policijsku stanicu u Ljubuškom

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac Denis Buntić danas se javio u policijsku stanicu u Ljubuškom.

FOTO: SLOBODNA DALMACIJA
FOTO: SLOBODNA DALMACIJA

Općinski sud u Ljubuškom odredio je Buntiću da se mora svakodnevno javljati u policiju i da ne smije supruzi prilaziti na manje od 100 metara.

Tužiteljsvo Zapadnohercegovačkog kantona u Širokom Brijegu jučer je podnijelo žalbu Općinskom sudu u Ljubuškom zbog bitnih povreda odredbi kaznenog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, saopštili su su vezano uz slučaj Denisa Buntića.

Tužiteljstvo traži da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, ukine pobijano rješenje i predmet za prethodni postupak vrati sucu na ponovno odlučivanje ili da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor.

Buntić je bio uhapšen zbog brutalnog premlaćivanja supruge Klare, a u poodičnoj kući policija je pronašla čitav arsenal oružja – automatske puške, zolje i streljivo.

Prijavila ga je supruga Klara, koja je medijima priložila audiozapis na kojem se čuje kako je Buntić brutalno premlaćuje. Snimka je uznemirujuća, a nakon ispitivanja sud u Ljubuškom, pušten je na slobodu. Na sudu je zaposlena njegova majka. Sud u Ljubuškom odlučio je tražiti izuzeće nakon što im je stigla žalba temeljem koje bi opet trebali odlučivati o Buntićevom pritvaranju.

“S obzirom na medijsku eksponiranost te činjenicu da je majka osumnjičenika D. B. dugogodišnja zaposlenica ovoga suda, kako bi se izbjegla svaka, makar neopravdana sumnja u objektivnost rada ove institucije, Izvanraspravno vijeće ovoga suda je podnijelo prijedlog Kantonalnom sudu Široki Brijeg za određivanje (delegaciju) drugog stvarno nadležnog suda u ovom predmetu”, saopštili su.

Ipak, Kantonalni sud u Širokom Brijegu odbacio je zahtjev. Kako se može iščitati iz rješenja, zahtjev Općinskog suda u Ljubuškom je odbačen zbog činjenice da je prijedlog za, praktično, izuzećem podnio predsjednik Izvanraspravnog vijeća, koji za to nije ovlašten.

Prihvati notifikacije