Magazin

Evo kako možete iskoristiti vodu od kiselih krastavaca: Učinit će čuda za hranu koju kuhate

Koliko ste puta prolili tekućinu iz tegle s kiselim krastavcima?

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY
ilustracija

Ali više nećete. Može vam biti vrlo korsina u kuhinji i pomoći vam da hrana koju kuhate postane znatno bolja, ukusnija i sočnija.

Pročitajte još

Kako? Kao od šale – evo kako će vam tekućina koju inače bacate riješiti tri uobičajena problema: suho i tvrdo meso, bezukusan, poluraspadnut krompir i bljutavo povrće.

U tekućini iz teglice s krastavcima možete marinirati odreske, ali i pileće batke i zabatke ili filete, koji su naročito skloni isušivanju.

Ako ih namočite dva sata u tekućini u kojoj su bili krastavci, osigurat ćete sočnost i podići ukus mesa. Kad ste gotovi s mariniranjem, meso dobro potapkajte kuhinjskim ubrusom i nastavite s uobičajenom pripremom, piše Slobodna Dalmacija.

Idući put kad budete kuhali krompir, posebno ako je riječ o krompiru za salatu, u vodu dodajte i tekućinu od krastavaca. Začinit će vam krompire i pobrinut će se da se ne raspadnu.

Dodavanje soka od kiselih krastavaca u tekućinu za kuhanje povrća na pari učinit će povrće ukusnijim.

Zamijenite pola vode tekućinom iz tegle s krastavcima, naročito ako se spremate skuhati brokulu, domaće šparoge i batat – svima njima podići će okus u sasvim novu dimenziju.