Politika

Erol Avdović: Sarajevski krug je rastegnut kao elipsa s obje, evropske i američke strane Atlantika

"Postoje priče koje dugo čekaju da budu ispričane. Gabriel Garcia Marqez

FOTO: FACEBOOK / EROL AVDOVIĆ
FOTO: FACEBOOK / EROL AVDOVIĆ

I napisane intuitivnim lirskim realizmom. Tako je to oko Bosne. Znam iz iskustva. I da nisam od tamo, pisao bih o tome. Zato I ne znam gdje počinje naših novih sto godina samoće. U kom egzilu. Do koje nove 1878. Važno je da je naš bosanski jezik utočište naše slobode mirisna livada, kao što je svojevdemeno napisala Isidora Sekulić. Ove sam ga 2022 nazvao: Intuitivni lirski realizam. Do istine.

Oni što odpadaju, i stara i nova guarnitura, iz nekoliko generacija, sami su sebi gorivo do potpunog sagorjevanja – intelektualnog nestanka. Jer nikad i nisu bili osobito velikih gabarita. Uglavnom sitna mizerija što ne prepoznaju boje svemira.

Ovu bih novu glasnost u Bosni i Hercegovini nazvao “Sarajevski krug”; sastavljen je od novinara, intelektualaca i političara koji se ne mire s diktatom inercije i dejtonskim status quoom. Sarajevski krug je rastegnut kao elipsa s obje, evropske i američke strane Atlantika. Tako…”, napisao je ugledni novinar Erol Avdović na svom Twitter profilu.

Avdović redovno komentira aktuelna dešavanja u Bosni i Hercegovini, ali i svijetu.

Podsjećamo politički cirkus se nastavlja, ko će s kim kako formirati vlast,, jučer je Čović najavio da će prvi sastanak o formiranju vlasti HDZ održati sa predstavnicima “Osmorke” u 11 sati, a u Mostar danas idu predstavnici Naše stranke, Naroda i pravde i SDP-a.