BiH

Dom naroda Parlamenta FBiH usvojio Zakon o ujednačavanju penzija za pripadnike OS BiH

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici, jednoglasno, po hitnom postupku, usvojio Zakon o ujednačavanju penzija ostvarenih po Zakonu o službi u Oružanim snagama BiH.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Prijedlog ovog zakona, prethodno je usvojio Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH na svojoj 5. redovnoj sjednici 27. septembra 2023. godine, također po hitnom postupku.

Radi se o važnom zakonu za pripadnike Oružanih snaga BiH jer se njegovim usvajanjem u značajnoj mjeri eleminiraju nejednakosti u visini penzija ostvarenih na osnovu Zakona o službi u Oružanim snagama BiH, a ta prava ostvaruju kod Federalnog zavoda PIO/MIO.

Ministarstvo odbrane BiH i ovog puta koristi priliku da se zahvali rukovodstvu i zastupnicima Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na usvajanju ovog važnog Zakona, kao i Vladi Federacije BiH na čelu sa premijerom Federacije BiH gospodinom Nerminom Nikšićem, Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike na čelu sa ministrom gospodinom Adnanom Delićem te radnim tijelima Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine koji su dali ogroman doprinos da se ovaj prijedlog zakona nađe pred zastupnicima Doma naroda

Prihvati notifikacije