BiH

Sattler uručio ključeve specijalnog vozila Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH

Šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH Johann Sattler posjetio je danas Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH gdje je obavljena svečana primopredaja vrijedne donacije, specijalnog vozila.

FOTO: FENA
FOTO: FENA

Sattler je ključeve specijalnog vozila uručio direktoru Direkcije Enesu Kariću i njegovom zamjeniku Đuri Kneževiću.

Karić je zahvalio na donaciji, koja će biti od izuzetnog značaja za kvalitetno obavljanje operativnog, fizičkog i tehničkog osiguranja vrlo važnih osoba (VIP).

Pročitajte još

Karić je informisao gosta o značajnim aktivnostima Direkcije koje su realizovane u proteklom periodu, a posebno je izdvojio poslove koji se realizuju u okviru osiguranja VIP osoba i diplomatsko-konzularnih predstavništava, kao i stalno i kontinuirano jačanje komunikacije i saradnje kako s agencijama za provođenje zakona u BiH tako i sa međunarodnim partnerima, koja se realizuje kroz međunarodnu operativnu policijsku saradnju.

Također je izrazio zahvalnost na dosadašnjoj saradnji sa Delegacijom EU u BiH, a posebno podršci koju je pružila u oblastima unapređenja materijalno-tehničkih kapaciteta Direkcije, Sattler je istakao da je za EU administraciju od prioritetne važnosti uspješna komunikacija i saradnja sa policijskim agencijama u BiH.

Pohvalio je dosadašnji rad Direkcije, te je istakao da je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH strateški partner Europske unije u sigurnosnom sistemu BiH, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.