Politika

Dodik se u subotu sastaje sa Osmorkom: Za partnere u FBiH imam još jedan prijedlog

Lider SNSD-a misli da će Osmorka, HDZ i SNSD biti osnova novog struktuiranja zajedničkih institucija.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Milorad Dodik, lider SNSD-a, najavio je razgovore o formiranju vlasti na državnom nivou sa predstavnicima Osmorke i HDZ-a BiH.

“U subotu ću imati sastanak s predstavnicima Osmorke, gdje ćemo precizirati naše odnose. Nakon toga, u ponedjeljak u Banjaluci ću imati sastanak s predstavnicima HDZ-a, a onda zajednički sastanak kada ćemo finalizirati neke stvari”, rekao je Dodik.

On je pojasnio da bi do kraja naredne sedmice trebao biti održan i finalni razgovor predstavnika Osmorke, HDZ-a i SNSD-a.

“Mislim da je nesumnjivo da će Osmorka, HDZ i SNSD biti osnova novog struktuiranja zajedničkih institucija. Pokušat ćemo što prije uskladiti budžet za iduću godinu, pa bi i to bio jedan od presedana koji bi značio da budžet, koji se nikada nije donio tako rano, bude usvojen, ako ne do Nove godine, onda sigurno prvih par sedmica januara”, objasnio je Dodik.

Lider SNSD-a je napomenuo da se traga za zajedničkim projektima u okviru reformi koje se moraju uraditi.

“Očekivati je da se do kraja godine dobije i kandidatski status, koji opet za nas nije ono što su nam pričali ranije”, dodao je Dodik.

Rekao je kako će imati još jedan prijedlog.

“Jedna od stvari kojima želim da predložim partnerima u FBiH da dvije vlade: RS i FBiH naprave ugovor o zajedničkoj izgradnji nove hidroelektrane koja bi bila zajedničko vlasništvo obje vlade”, napomenuo je lider SNSD-a.

Prihvati notifikacije