Politika

Dodik dodijelio mandat Viškoviću: "Prioritet očuvanje ekonomske i političke stabilnosti"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je odluku o dodjeli mandata Radovanu Viškoviću uputio Narodnoj skupštini RS.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

“U skladu sa ustavnim ovlašćenjima mandat sam dao Radovanu Viškoviću. Nakon konsultacija sa parlamentarnim partijama sigurno je da postoji kvalifikovana većina za izbor novog saziva Vlade”, rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da je Višković u kompleksnim i teškim okolnostima pokazao kvalitet i sposobnost da predvodi Vladu.

Dodik kaže da će od Vlade tražiti da značajan broj ministara predano radi kako bi bile dodano ojačane institucije Republike Srpske i odgovori na ekonomska i socijalna pitanja.

Višković se oglasio nakon odluke i kazao da je velika čast i odgovornost biti premijer i da je u prethodnom periodu sačuvana ekonomska i politička stabilnost RS što će biti prioritet i u narednom periodu.

“Hvala predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku za ukazano povjerenje. To je čast i privilegija, ali i velika odgovornost. Očekujem da se novi ministri u punom kapacitetu posvete poslu”, rekao je novinarima Višković nakon što mu je Dodik dodijelio mandat za sastav nove vlade.

On je istakao da je važno štu su i poslodavci i sindikati prihvatili činjenicu da će nastaviti da predvodi Vladu Republike Srpske.

Prihvati notifikacije