Politika

Dodik izjavio kako će se s Vučićem dogovoriti o učešću BiH na samitu u Tirani

Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je da će sutra sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem "uskladiti zajednički stav" o učešću na samitu lidera EU i zemalja zapadnog Balkana koji će biti održan u utorak, 6. decembra Tirani.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Dodik je rekao da je stav predsjednika Srbije o odlasku na samit u Tirani veoma jasan, ali da treba imati u vidu i realne okolnosti “činjenicu da je to samit EU i Zapadnog Balkana i da je Srbija najznačajnija zemlja regiona”.

Pročitajte još

“Vjerovatno ni EU neće gledati na to bez ikakvih pokušaja da obezbijedi prisustvo predsjednika Vučića, ali ono što je važno jeste da ćemo sutra u toku dana iskristalisati i donijeti zajednički stav o tome, da li ići ili ne ići”, rekao je Dodik za Tanjug.

Dodik je naveo da će, ukoliko predsjednik Srbije ne bude išao na ovaj skup, onda i “prisustvo Republike Srpske u Tirani biti upitno”.

“Kod nas u BiH su složene procedure u vezi sa tim. Zna se da BiH ima tročlano Predsjedništvo i ako jedan član ne može, onda ide drugi i to može da predstavlja problem, ali sve ćemo to usaglasiti sa predsjednikom Vučićem”, rekao je Dodik.

Prihvati notifikacije