Život

Deda (91) pokojnoj supruzi posvetio 300 stranica poezije, sam ih je nakucao (VIDEO)

Milan Barišić (91) osječki je pjesnik koji je mnogima vratio nadu da ljubav za cijeli život postoji. Priču o njemu objavio je osječki Bijelo plavi radio.

FOTO: SCREENSHOT: BIJELO PLAVI RADIO
FOTO: SCREENSHOT: BIJELO PLAVI RADIO

“Možda ste negdje susreli osebujnog sugrađanina, 91-godišnjeg Milana Barišića koji svoju ljubav prema pokojnoj supruzi Mariji izražava pišući stihove”, napisali su uz snimku Milana kako recitira stihove iz svoje zbirke poezije koju je posvetio pokojnoj supruzi.

Zajedno su bili 62 godine, a Milan je Mariji posvetio 300 stranica stihova.

Pjesme je sam nakucao na starom pisaćem stroju, vlastoručno uvezao u knjigu te sam ukrasio fotografijama i ilustracijama. “Najčešće ih čita na promenadi uz Dravu gdje je prije više od 60 godina upoznao voljenu ženu. Čita ih svima koji žele poslušati, a uglavnom su to dame s kojima rado podijeli priču o svojoj besmrtnoj ljubavi, ali i o Osijeku kakav je nekad bio”, stoji u opisu videa koji je dirnuo mnoge.

“To se zove ljubav, istinska, prava, vječna. Čestitam, gospodine Barišić”, “Predivno, to je ljubav i poštivanje”, “Kako lijepo, svaka vam čast”, pisali su dirnuti Milanovi sugrađani.

Prihvati notifikacije